سه شنبه ۲۸ فروردین ۱۴۰۳

مدیریت فناوری و ارتباط با جامعه دانشگاه ارومیه در نظر دارد نسبت به معرفی محصولات فناورانه خود بر روی سایت دانشگاه اقدام نماید. در این راستا و در قالب برنامه دانشگاه ارومیه؛ هر هفته یک فناوری به صورت هفتگی، فناوری‌های تولید شده توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه ارومیه معرفی شده و در صفحه اول سایت درج خواهد شد. بدون شک اجرای این برنامه قدمی موثر در شناساندن فناوری‌های تولید شده توسط اعضای هیئت علمی دانشگاه ارومیه و کمک به بازاریابی و فروش محصولات فناورانه دانشگاه خواهد بود.

عنوان محصول

سل نانوفیلتراسیون

معرفی تیم طراحی

تجهیزات تخصصی آزمایشگاهی در زمینه غشاها و فیلم‌ها از قبیل سل نانوفیلتراسیون، سل تراوش تبخیری، اتوکلاو فشار بالا، دستگاه فیلمکش دستی و دستگاه الکتروریسندگی در آزمایشگاه تحقیقاتی پلیمر و غشا واقع در پژوهشکده نانوفناوری دانشگاه ارومیه به مدیریت دکتر مهدی محمودیان طراحی و تولید شده اند. با توجه به پایان نامه‌های کارشناسی ارشد و دکتری انجام شده در آزمایشگاه تهیه این ابزارها کمک بزرگی در اجرای پروژه‌ها بوده و صرفه جویی قابل توجهی از لحاظ هزینه برای دانشگاه داشته است. شایان ذکر است که یکی از پروژه‌های اجرا شده در این آزمایشگاه در زمینه تهیه پوشش‌های حاوی نانوکپسول‌های خودترمیم بعد انجام فازهای آزمایشگاهی و پایلوت، نتایج رضایت بخشی در شرکت گاز داشته و هم اکنون در مرحله تجاری‌سازی در شرکت گاز آذربایجان شرقی قرار دارد.

معرفی فناوری

با افزایش آلودگی آب‌های سطحی و زیرزمینی و کاهش منابع آب، استفاده از انواع غشاهای پلیمری برای تصفیه آب‌های آلوده رواج یافته است. برای تست عملکرد غشاها در فاز آزمایشگاهی از سل‌های فیلتراسیون استفاده می‌شود که مرسوم‌ترین آن، سل فیلتراسیون انتها بسته است که در تست غشاهای صفحه‌ای کاربرد دارد. این سل شامل محفظه‌ای است که در قسمت پایینی آن محلی برای تثبیت غشا تعبیه شده و بعد از قرار گیری غشا بسته شده و محلول خوراک که شامل آب آلوده است پشت غشا بارگزاری می‌شود. با اعمال فشار به این محلول، آلودگی‌ها توسط غشا گرفته شده و آب تصفیه شده از قسمت پایین غشا خارج می‌شود. تست‌های متنوعی را می‌توان با این دستگاه انجام داد که شامل اندازه گیری تراوایی، اندازه گیری میزان حذف رنگدانه‌ها، نمک‌ها، فلزات سنگین و میزان گرفتگی غشاها است.

مشخصات فنی

عنوان

مشخصات

جنس بدنه