امروز

جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

سابقه تاسیس مرکز تحقیقات مدیریت بحران و مهندسی زیرساخت‌ها در دانشگاه ارومیه

در سال ۱۳۷۹ با پیشنهاد گروه عمران دانشگاه ارومیه مبنی بر احداث سالن آزمایشگاهی در محل پردیس شهر و موافقت دکتر حب نقی ریاست وقت دانشگاه و با پیگیری دکتر مردانی مدیر وقت طرح‌های عمرانی دانشگاه، پروژه مد نظر با پی ریزی سوله آغاز شد.
در سال ۱۳۸۰ با تامین عمده‌ی بودجه‌ی پروژه از محل درآمد‌های دانشکده فنی از آزمایشگاه محلی پروژه سد شهرچای٫ سوله آزمایشگاه تکمیل شد.
در سال ۱۳۸۱ همزمان با ریاست دکتر صادقی٫ بخشی از کف صلب به جهت نصب جک ۱۰۰ تنی اجرا و جرثقیل سقفی ۵ تنی نیز نصب گردید. لازم به ذکر است جک مذکور در سال ۱۳۷۸ با پیگیری دکتر شوکتی٫ از محل اعتبارات ارزی وزارت علوم و به قیمت ۲۰۰ هزار پوند از انگلیس خریداری شده بود.
پس از چند سال وقفه٫ با انتصاب دکتر مناف‌پور به عنوان مسئول طرح‌های عمرانی دانشگاه از طرف ریاست وقت دکتر صدقی، در سال ۱۳۸۶ بالاخره کف صلب تکمیل و جک ۱۰۰ تنی نصب شد، ولیکن به دلیل فقدان نرم‌افزار به بهره‌برداری نرسید.
در اواخر سال ۱۳۹۲ با تلاش دکتر سید هادی بهادری معاونت عمرانی وقت استانداری٫ مبلغی بالغ بر یک میلیارد تومان به دانشگاه ارومیه از محل اعتبارات مدیریت بحران استان اختصاص داده شد و طرح ایجاد مرکز تحقیقات مدیریت بحران و مهندسی زیرساخت‌ها به عنوان یک مرکز پژوهشی مشترک بین دانشگاه ارومیه و استانداری آذربایجان غربی در محل سالن آزمایشگاهی تصویب شد و دکتر تاروردیلو از طرف دکتر حب نقی ریاست دانشگاه به عنوان رییس مرکز انتخاب شدند.
با این اعتبار ضمن راه اندازی جک ۱۰۰ تنی، یک دستگاه شبیه ساز زلزله (میز لرزه) طراحی و راه اندازی شد و سایت کامپیوتر مرکز نیز فعال شد.
در سال ۱۳۹۵ مسئولیت مرکز تحقیقات مدیریت بحران و مهندسی زیرساخت‌ها به دکتر قلیزاده واگذار شد. تعدادی طرح ارتباط با صنعت در مرکز اجرا شد و همچنین نخستین کنفرانس ملی مهندسی زیرساخت‌ها نیز در این مرکز برگزار شد. بخش شبیه‌سازی مرکز نیز با تاکید بر موضوعاتی نظیر سازه‌های فضاکار و محاسبات نرم توسعه یافت.
در شهریور ۱۴۰۰ دکتر بهادری به ریاست مرکز تحقیقات منصوب شد و ضمن تکمیل نواقص عمرانی و تاسیساتی سالن و زیرساختهای لازم برای محققین، خدمات بخش آزمایشگاهی مرکز به سه زیر بخش تقسیم شد و ضمن انجام آزمایشهای پیشرفته در زمینه‌های سازه و زلزله و ژئوتکنیک و مصالح ساختمانی، مرکز به یکی از قطبهای فعال آزمایشگاهی در سطح کشور تبدیل شد.
در این مرکز علاوه بر جک ۱۰۰ تنی دینامیکی با قابلیت تستهای مقیاس واقعی و میز لرزه با ابعاد ۲×۳، دستگاه‌های سه محوری سیکلیک، دستگاه برش پیچشی استوانه توخالی، آزمایشهای بتن خودمتراکم و چندین آزمایش مصالح راه اندازی شده است. ضمنا محققین مرکز امکان ارائه مشاوره در مباحث تحقیقاتی و مهندسی را به جامعه فنی کشور را دارند.